23 Şubat 2010 Salı

ÇİLEK SOSLU KAKAOLU KEK

Çilek soslu kakolu kekMALZEMELER
4 adet yumurta
6 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı sıvıyağ
4 kahve fincanı süt
9 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya

Üzerine:
2 su bardağı çilek suyu

TARİFİ
Bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri mikserle 10 dakika çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra yağı ekleyip karıştırın. Kakao haricinde bütün malzemeyi ekleyip
tekrar mikserle çırpın. Kek kalıbını hafifçe yağlayın ve unlayın. Hazırladığınız kek karışımının yarısını kalıba dökün. Kalan karışıma kakaoyu ekleyip karıştırın. Kakaolu karışımı da kalıptaki karışımın üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Kekin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edin. Fırından çıkartıp ılınması için beklettikten sonra üzerine çilek suyunu gezdirip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder