24 Şubat 2010 Çarşamba

DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ

düğün çorbası tarifiMALZEMELER
350 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet orta boy soğan
6 su bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolusu un Tuz
Terbiyesi için: 1 adet yumurta
Yarım limonun suyu
1 çay bardağı soğuk su
Üzerine: 2 tatlı kaşığı pulbiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı, Reyhan
DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ
Kuzu etini, 6 su bardağı su ve soyulmuş bütün haldeki soğanla birlikte, düdüklü tencerede 30 dakika haşlayın. Dilerseniz 2-3 parça kuzu kemiğini de tencereye ekleyebilirsiniz. Etler iyice pişince,süzgeçle alıp, tabağa koyun. Didikleyip, tekrar suya katın. Diğer tarafta çukur bir kapta yağ ve unu pembeleşene dek kavurun. Kavrulanunu, içinden soğan ve kemikleri çıkardığınız yemeğe ekleyin. Tuzuilave ederek, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Çorba koyulaşana dekpişirin. Terbiye için yumurta ve limon suyunu iyice çırpın. 1 çay bardağı soğuk su ekleyin. Çorbaya yavaş yavaş dökerek ve hızla karıştırarak ekleyin.2-3 dakika daha pişirip, çorbayı hazırlayın. Servisten önce 3-4 çorbakaşığı zeytinyağında, 2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiberi yakın ve çorbanın üzerine gezdirin. En üste reyhan ekleyip, sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder