23 Şubat 2010 Salı

FRAMBUAZLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

FRAMBUAZLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİMALZEMELER
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
2 adet yumurta
1/5 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı süt
1 paket kakao, 3 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı su, 1 su bardağı frambuaz
Vanilya çubukları

FRAMBUAZLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ
Tereyağı, yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt ve kakaoyu ekleyin, irice kırdığınız bisküvileri üstüne ekleyip karıştırın. Diğer taraftan frambuazları çatalla ezip yarısını karışıma ekleyin. Kalanını 1 çay bardağı su ile bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın. İstediğiniz büyüklükte çukur bir kabı streç filmle kaplayıp bisküvili karışımı üstüne dökün. Buzlukta 3 saat bekletip kalıbı ters çevirerek servis tabağına çıkartın. Vanilya çubukları ve frambuaz sosu ile süsleyip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder