23 Şubat 2010 Salı

ZEYTİNYAĞLI DOLMA TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI DOLMA TARİFİMalzemeler:
6 dolmalık biber
2 patlıcan
4 domates
12 asma yaprağı
2.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
l çorba kaşığı limon suyu
1 miktar tuz: Tuz
1 çay kaşığı toz şeker


İç malzeme için:
2 su bardağı pirinç 5 soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 'er çorba kaşığı dolmalık fıstık, kuşüzümü, yenibahar
2 çay bardağı sıcak su

ZEYTİNYAĞLI DOLMA TARİFİ:
Biberlerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini temizleyin. Yıkayıp süzün. Patlıcanları ortadan ikiye bölüp içlerini çıkarın. Domateslerin üst kısımlarını kesip, içlerini çıkarın. Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Soğanları kıyın. Zeytinyağını ısıtıp soğan ve dolmalık fıstığı kavurun. Pirinci ekleyip 5 dakika daha kavurun. Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca baharatları ilave edip karıştırın. 2 çay bardağı sıcak su ilave edip karıştırın. Suyunu çekene kadar pişirin. Biber, patlıcan ve domatesleri hazırladığınız pirinçli karışımla doldurun. Üzerlerini dilimlediğiniz domateslerle kapatın, tencereye dizin. Yaprakların geniş kenarlarına kalan içi paylaştırın. Yanlarını içeri doğru katlayıp sarın. Hazırladığınız dolmaları tencereye dizin. Zeytinyağı, 2 bardak sıcak su, şeker, tuz ve limon suyunu ekleyip kısık ateşte pişirin. Soğuyunca servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder